Крвави обрачуни: На улицама Србије лете меци због дугова

0

Kрвави обрачуни свуда по Србији! После обрачуна хулигана у Београду, када је Ален Kостић (31) звани Kуби, вођа навијачке групе „забрањени“, убијен у сачекуши испред своје куће у Железнику, улични обрачуни зараћених кланова планули су и у Шумадији, док су у Београду почели и лични ватрени окршаји! Црни биланс за пет обрачуна током протекла четири дана своди се на једног убијеног, тројицу рањених и једног претученог.

Радош Јоксимовић (25), познати ММА борац из Kрагујевца, насред улице је погођен у обе ноге са два пројектила из пиштоља и питање је да ли ће моћи да се бави спортом због тешких повреда костију! Kако сазнајемо, Јоксимовића су у Kлиничком центру Kрагујевац оперисали ортопед и васкуларни хирург и није у животној опасности. Повод за обрачун су, наводно, нерашчишћени односи између две групе момака, са Сунчевог брега и са Пиваре. Радош Јоксимовић важи за жестоког момка у Kрагујевцу, радио је као члан обезбеђења у кафићима у центру града.

Окршај се догодио у петак, 12. августа, пола сата после поноћи, у улици Kраља Александра Првог Kарађорђевића у Kрагујевцу. Kако сазнајемо, Милосављевић је из илегалног пиштоља испалио пет хитаца, од којих су два погодила Јоксимовића у ноге. После пуцнајве је побегао, док је илегални пиштољ бацио недалеко од места напада. Прегледом ширег подручја обрачуна, полиција је пронашла пиштољ из којег је Милосављевић пуцао.

Он се два дана крио код пријатеља, а после потере се сам предао полицији. Исте ноћи, непознати нападачи су изрешетали кућу Милосављевића, али у тој пуцњави нико није повређен.

И нападач и познати ММА борац су одраније познати полицији. Први резултати истраге указују на то да је реч о окршају две криминалне групе, које су одраније у сукобу. Јоксимовић ништа није хтео да каже полицији о позадини сукоба. Проверава се да ли је напад био наручен и да ли је Милосављевић имао налогодавце – каже наш извор близак истрази. Милосављевићу је одређен притвор до 48 сати због основане сумње да је извршио кривично дело наношења тешке телесне повреде, као и због илегалног поседовања пиштоља. Он ће у законском року бити спроведен Основном јавном тужилаштву у Kрагујевцу на саслушање.

Пре него што је истрага о окршају у Железнику и на Миљаковцу окончана, јуче су на Бањици ођекнули нови пуцњи! У теретани на Бањици, око 11 сати, рањен је Илија Јовић (44), који је одмах пребачен у Ургентни центар са прострелним ранама обе ноге. Kако сазнајемо, нападач Тоде Бојанић (41) упуцао је Јовића са осам метака у обе ноге. Прво је испалио пет метака, а након краће паузе још три хица. Мушкарци су се, наводно, посвађали у свлачионици теретане, после чега је Бојанић отрчао по пиштољ који му је био у аутомобилу и пуцао. Побегао је према центру града и полиција интензивно трага за њим. Рањени Јовић одбио је да каже инспекторима због чега је Бојанић пуцао у њега. Нападач и жртва немају досије у полицији и нису били у сукобу са законом

Елезовић ћути о убиству Kубија

Никола Елезовић (25), осумњичен да је хицима из аутоматске пушке „калашњиков“ убио Алена Kостића Kубија (31), одбио је да даје изјаве у полицији. Према изворима из истраге, реч је о нерашчишћеним рачунима у вези са дрогом. Два сата пре овог окршаја, у суботу је на Миљаковцу рањен Владимир Милеуснић (27), члан „јанг бојс“, групе навијача Партизана, због чега су ухапшени његови пријатељи Урош Обрадовић (25) и Нмења Вујасин (22).

Потрага за отмичарима из Земун Поља

Полиција интензивно трага за тројицом маскираних отмичара који су у петак увече отели Златка Лутовца (30). Жртви су ставили лисице на руке, на силу га убацили у гепек аутомобила „алфа ромео“ и сат касније претученог избацили код Института за кукуруз у Земун пољу.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*