Кућица на Дрини: Сви знате за њу, али не и како је изграђена на самој стени

0

Kућица већ 50 година одолева свим непогодама, и у њој и данас уживају локалци, туристи и љубитељи природе који је посећују са немаром да се окупају, осунчају, проведу време ван цивилизације, али и фотографишу

О кућици на Дрини, изграђеној на самој стени, писали су бројни популарни страни и домоћи медији, али и даље многи не знају која прича се крије иза ове занимљиве мини грађевине.

Уникатно здање у близини Бајине Баште датира из лета 1968. године, када су локални младићи после пливања у бистрој и хладној реци желели да се одморе на стени. Та позиција им није била претерано удобна, па су решили да са обале донесу неколико дасака које су користили за лежање. Пошто им је засметало и сунце, почели су да даске ређају и усправно. Мало по мало, рођено је право склониште на Дрини.

На њихову несрећу, дечачку кућицу прве јесени однела је набујала река, али је идеја о неприступачној кући на стени код једног од њих наставила да зри.

Милија Мандић – Гљива (17), годину дана касније је гради, материјалом који превози кајаком и чамцима, а неретко и баца узводно у воду, па хвата и доноси на ово специјално место.

Kућица већ 50 година одолева свим непогодама, и у њој и данас уживају локалци, туристи и љубитељи природе који је посећују са немаром да се окупају, осунчају, проведу време ван цивилизације, али и фотографишу.

Видео погледајте овде:

 

 

 

 

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*