Курц поручио ЕУ: Миганте више не примамо!

0

Аустријски канцелар Себастијан Kурц потврдио је да остаје при свом ставу по питању миграционих политика да Аустрија више не може да прима мигранте, као и да ће наставити блиску сарадњу са Виктором Орбаном.

“Европска унија нису само Меркел и Макрон, ЕУ има 28 држава чланица” рекао је Себастијан Kурц за РТЛ.

Kурц је такође изјавио да иако поштује ставове Ангеле Меркел, он себе види ближе ставовима Емануела Макрона о миграцији, а истиче и да је политика Виктора Орбана више него релевантна.

После Шведске, Аустрија је примила највећи број мигранита од свих чланица ЕУ и нико не може да је криви за нешто, каже Kурц.

Обзиром да смо примили толико миграната ми можемо да кажемо шта функционише и шта не, примање миграната без лимита не функционише нагласио је Kурц и додао “константна дискусија о ковтама у ЕУ није донела никакав напредак”, закључује аустријски канцелар.

Kурц је такође рекао да он нити подржава Орбана нити се бори против њега “Моја задатак да са њим сарађујем, као и са Макроном и Меркеловом”.Kурц се такође дотакао теме Ислама, ракавши да свако у Аустрији има право религије, али да у земљи нема места за политичку исламизацију.

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*