КУСТУРИЦА: Лажним информацијама угрожавају мој живот

0

Српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је лажна вијест која је објављена у појединим медијима да је он наводно замало рањен данас на једној сахрани, те да се емитовањем таквих информација угрожава његов живот.

„Та вијест ће имати свој епилог на суду, јер то је ширење лажних информација, то је угрожавање мог живота“, рекао је Срни Кустурица.

Коментаришући емитовани текст у овиру којег је објављена његова слика, а са друге стране рука са пиштољем, која стоји насупрот његове главе, Кустурица каже да та рука пријети да га убије, те да је у тексту написана лажна информација да је избјегао метак у посљедњем тренутку.

Он је нагласио да се вијест не може по сваку цијену правити и „тамо гдје је она нетачна, и тамо гдје она лаже“, те да се на примјеру Телеграфа и Телевизије БН, који су објавили такву вијест са наведеном илустрацијом, може уочити оно што се у Америци данас зове фејк њуз – лажна вијест.

„Очигледно је, наиме, да Телеграф и Телевизија БН желе да тај метак заврши у мени. То је тако скројена вијест и настаје као инспирација. Не само што је истина потпуно на другој страни и што ја нисам био тамо и што то није било на сахрани. Они желе да тај метак заврши у мом тијелу“, закључио је Кустурица.

Кустурица је испричао да је данас био на сахрани, одржао говор, послије чега је било опијело, али да је он због фестивала „Кустндорф“ морао одмах да оде.

„Тај је човјек најнормалније сахрањен, па су се људи разишли, а човјека су убили изван гробља, док је улазио у џип, нити га ја знам, нити сам чуо за њега“, додао је Кустурица.

Поједини медији су објавили да је Кустурица „пуком срећом избјегао пуцњаву која се данас догодила на гробљу у Сопоту, гдје је присуствовао сахрани, након које је на паркингу убијен Миломир Јовановић /46/ из Вранића.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*