Кустурица: „Рекао сам Моники да су мушкарци стока!“

0

Емиру Kустурици пошло је за руком оно што би сваки мушкарац на свету пожелео – да има искрен однос са Моником Белучи, једном од најлепших жена на свету.

Са осмехом на лицу Kустурица прича о њиховој сарадњу и срећан је што су се Моники допали Београд и Србија.

– „Kако си?”, било је прво што ме је Моника упитала када је слетела у Београд. Веома јој се свиђа Београд, што мене посебно радује. Видим да је купио сваки део којим је прошла. Веома сам срећан и задовољан због тога, што јој је пре свега лепо овде код нас. Оно што је прво научила било је да каже: „Мушкарци су стока”, пошто је то део једне њене реплике у филму. Током филма, на то сам јој одговорио: „Да, али мораш да знаш да нису сви мушкарци стока и да има оних посебних“, на шта се она насмејала. Док разговарам са Моником обичном цитирам оног филозофа који је установио да су мушкарци стока – објашњава Kустурица, који каже да га је породица у потпуности подржала током снимања филма „На млечном путу”, које је трајало пуне три године.

– Филм се дуго снимао, али све те три године рада на њему су, у ствари, полагани испити за оно што треба да буде узбудљиво или супротно томе. Пошто је испит положен кроз мој емоционални систем, мислим да ће то да ради и код публике. Пре свега то мислим јер сматрам да је Београд једини космополитски град на Балкану и да се том својом особином изједначава са Европом и целим светом. Наравно да сам имао подршку породице свих ових година, па без њих не би успео, јер су они мој покретач за све – каже редитељ и објашњава да не воли да шета црвеним тепихом.

– Знате шта је историја црвеног тепиха? Тако је Kлитемнестра дочекивала Агамемнона када је долазио из великих ратова, а идеја црвеног тепиха је данас колико бесмислена, толико и смислена. Међутим, људи воле то. Врло је занимљиво што по тим траговима ратова воле да ходају – прича Kуста и додаје да се плашио премијере филма „На млечном путу” у Београду.

– Мени срце куца убрзано и када радим и када гледам те филмове које сам урадио, а „На млечном путу” је један од ретких који сам видео два пута. Плашио сам се да овде неће бити добри услови што се тиче звука и слике, међутим, све је било како треба. Оно што је било узбудљиво овде јесте што се све решава за време креирања филмова. Стално понављам, када је нешто добро, то је осам пута боље него што си смислио, а када не ваља, исто толико пута је горе – објашњава Kустурица.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*