KUSTURICA: Tramp je američki Neron, ako mu Moskva ne odgovori čekaju ih bombe …

0

Tramp je sudbina velike imperije i velike kulture koja dobija svoga Nerona, to je palikuća čitave planete, poručio je reditelj

REDITELJ Emir Kusturica je, komentarišući najnovije pretnje raketnim napadom na Siriju, upućene Rusiji od strane američkog predsednika, uporedio Donalda Trampa sa rimskim imperatorom Neronom, a Ruse upozorio šta će se desiti ako ne odgovore na napad.

– Tramp je sudbina velike imperije i velike kulture koja dobija svoga Nerona, to je palikuća čitave planete – kaže za Emir Kusturica komentarišući današnju izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je Rusiji poručio „da se spremi za američke rakete – nove lepe i pametne“, i da „Rusija nije trebalo da bude partner životinje koja gasom ubija sopstveni narod i uživa u tome“.

– Retorika Zapada ostaje pusta laž da je neko negde napravio nešto, i ovog i već mnogo puta u pitanju je podvala sa hemijskim oružjem. Kao da im se ništa ranije nije desilo, kao da nam Bler nije priznao da je lagao, kao da nisu od Drugog svetskog rata započeli i vodili 14 ratova i svuda ubijali civile i decu i sada opet lažu da žele da ljude zaštite od, kako Tramp naziva Asada, „životinje“. Čudo je komfor, najprivlačniji pojam novog čoveka, „haj-tek“ pagana, koji će progutati ovu laž u zapadnoj hemisferi i, na kraju se dugo raspadati u vlastitim lažima i nemoralu. I na kraju će se raspasti – kaže Kusturica komentarišući Trampovu izjavu.

– Tajna je u tome što će Rusi, ako ne odgovore na američki napad na Siriju, morati da prihvate bombe u Rusiji – zaključuje Kusturica.

Iskra

POSTAVI ODGOVOR

*