Лане Гутовић: Kад бих знао да се умиљавам властима као Лаза Ристовски, мој живот би био другачији

0

Гутовић је рекао и да он као глумац трпи последице зато што се не умиљава властима, а не зато што говори против њих

Наши политичари по реторици коју користе неодољиво подсећају на лик Срећка Шојића, рекао је глумац Милан Лане Гутовић у Јутарњем програму Н1.

Регион је пред ратом, оцењује он и додаје да нисмо у стању цивилизовано да разговарамо јер смо неваспитани, и све више слични Шојићу који је оличење неваспитања.

Kао глумац, каже, трпи последице зато што се не умиљава властима.

Разни „Шојићи“ су населили скупштину, рекао је Гутовић.

„Kако је држава губила значај, падала и по становништву и територији, и морално, ти Шојићи су населили и Скупштину. Наши политичари неодовљиво подсећају по реторици коју користе на тог несрећног Шојића. У ствари, он је сретан, али смо несрећни ми други, који живимо под влашћу тих Шојића“, рекао је он.

Kако је навео, политичари обогаћују ликове попут тог својим „кретенским изјавама“ и дометима које он као глумац није успео да изведе.

„Те имбецилне идеје политичке, оне припадају посебном типу личности, не говорим само о Србији, већ и о Црној Гори, Македонији, Хрватској, БиХ… тај кретенизам је изгледа инфективан“, додао је.

Гутовић је рекао и да он као глумац трпи последице зато што се не умиљава властима, а не зато што говори против њих.

„Kада бих знао да се умиљавам, да правим спектакуларне перформансе у којима је председник богом дан… говорим о Лази Ристовском, мој живот би имао неки други облик, али ја то не умем, и зато што властима одговара то умиљавање и подилажење, а зато што је то тако, мој председник није за мене, није за Ланета, он је више за Лазу“, рекао је глумац.

Гутовић каже да су му нудили да се прикључи политичким акцијама, али да то није прихватао.

„Врдам, измигољим се некако, кажем – нисам ја за то, углавном извучем се. Мада знам ко ће да буде наследник господина Вучића, требало би као далековид човек да се прикључим тој странци и тој личности, али некако, нисам за ту дисциплину улагивања“, објашњава он.

Гутовић је закључио да је то вероватно и последица тога зашто га више не гледамо у домаћим серијама.

„Вероватно је то то. То су дисциплине примерене властима. Црне листе, беле, жуте листе, писма. Још је Тито са народом кореспондирао писмом, а ова власт кореспондира забранама“, закључио је он.

nedeljnik

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*