ЛАНКАСТЕР: Посвећеност наше државе према Косову показали смо протеклих година

0

„Трансформација Безбедносних снага у Оружане снаге Косова биће извршена путем промене Устава“, саопштио је такозвани премијер Косова*, ратни злочинац и некадашњи вођа терористичке организације Рамуш Харадинај, након разговора са министром Оружаних снага Велике Британије Марком Ланкастером.

Британски министар је поручио да ће његова земља наставити да пружа подршку Безбедносним снагама Косова и КФОР-у.

Такозвани премијер Косова* Рамуш Харадинај рекао је након састанка са Ланкастером да је Косово* „заинтересовано да до промене мандата Косовских безбедносних снага дође искључиво пустем уставних промена“.

Он није искључио могућност да трансформација у „Оружане снаге Косова“ буде урађена и „на неки други начин“, не прецизирајући о ком начину се ради.

„Сада смо посвећени овом питању. Само по себи свако питање има своје време. Ако се то не уради у оптималном року онда ћемо размислити шта ћемо даље, али тренутно сматрам да то треба учинити уставним променама“, рекао је Харадинај.

Британски министар Марк Ланкастер, који је 1999. и 2000. године служио као војник КФОР-а на Косову, „импресиониран је“, како је казао, позитивним догађајима и променама на Косову*.„За ових 18 година Косово никада није било далеко од мојих мисли и због тога сам срећан што сам поново овде. Посвећеност наше државе према Косову смо показали протеклих година својом подршком. Надам се да ће наша веза бити настављена и да ћемо наставити да пружамо допринос како би помогли Безбедносним снагама Косова, али и КФОР-у“, рекао је Ланкастер.

Британски министар Оружаних снага састао се и са ратним злочинцем, такозваним председником, Хашимом Тачијем који се Ланкастеру захвалио за „константну сарадњу и подршци Велике Британије, која се односи на признавање Косова и његовог учлањења у међународне организације“.

Марк Ланкастер се састао и са „министром“ косовских безбедносних снага Рустемом Беришом коме је такође пренео да ће Уједињено краљевство наставити да пружа подршку Косову*.

vostok.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*