Лавров: Цинично и подло сматрати напад у метроу осветом за Сирију

0

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да су цинични и подли покушаји да се експлозија у Санкт Петербургу представи као освета Русији за политику у Сирији.

„Што се тиче навода неких медија да је терористички напад освета Русији за нашу политику у Сирији… То је цинично и подло. Жалосно је што то није само измишљотина медија, већ слично мишљење деле и неки међународни посленици, укључујући представнике Пентагона из Обамине администрације“, рекао је руски министар након разговора са шефом дипломатије Киргистана Ерланом Абдилдајевим.

„Сматрам да је то недостојно политичара и очекујем да неће бити двојних стандарда у садашњој ситуацији када тероризам прети свим земљама, без изузетка, надам се да ће политичари показати одговорност“, нагласио је Лавров, додавши да очекује максималну одговорност за праћење догађаја и oд стране медија.

Претпоставља се да је експлозију активирао терориста-самоубица из Киргистана Акбаржон Џалилов, рођен 1995. године, који има држављанство Русије. Према званичним подацима, у експлозији у метроу у Санкт Петербургу погинуло је 14 особа, док је 49 рањено. У току је истрага организатора терористичког напада. У Санкт Петербургу је проглашена тродневна жалост.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*