Лавров: ЕУ у писаној форми прописала шта њене чланице морају да говоре против Русије

  0

  МОСКВА зна да постоје писане инструкције Европске уније како да се у њеним државама-чланицама говори о Русији.

            Ово је открио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и још је додао:

            „Бојим се да неку открити неку велику тајну ако кажем да знамо да у ЕУ постоје писане инструкције како свака држва чланица – али и државе кандидати за чланство у Унји – треба да правилно помињу Русију у јавним наступима. У тој инструкцији се као апсолутна обавеза прописује да се као мантра морају помињати „анексија Крима“ и „окупација Донабаса“ и све у том стилу. Сви су изгледи да је та инструкција заиста обавезујућа за све“.

            Лавров је истовремено указао да више унутар ЕУ  поводом Русије нема потпуно дисциплинованог „хорског певања“. Још је додао:

            „Унутар ЕУ  има већ доста земаља које потпуно схватају сву апсурдност садашње ситуације. Јер, ЕУ, као некада СССР – у прави план истура идеолошке поступате, а не економске и суштинске интересе својих чланица“.

            Европска унија жели да буде у пријатељским односима са низом земаља – укључујући Црну Гру и Србију – против Русије, а то је – слепа улица и бесперспективна политика.

            Руски министар је у овом контексту поменуо Руско-српски хуманитарни центар у Нишу, па упозорио:

            „Ако неко у том центру, који је већ деактивирао преко 1.200 мина и других пројектила, жели да види неку претњу ЕУ и НАТО – то може да значи само једно: да Европска унија не жели да између Русије и Србије постоје било каква сарадња и заједничко деловање.“

  Факти

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *