Лавров: Русофобија и даље присутна у САД

0

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да је русофобија, покренута за време администрације бившег америчког председника Барака Обаме, задржала своју инерцију у САД
Лавров је, након састанка са финским колегом Тимом Соинијем, казао да су односи Москве и Вашингтона у тренутку промене у Белој кући, били на најнижем нивоу јер је Обамина администрација чинила све што је могла како би их поткопала, преноси Тас с.

„Жалосно је што и даље постоји русофобија у САД која је покренута за време Обамине администрације“, рекао је Лавров и додао да је очито да се русофобија користи за политичку борбу унутар САД.

Према његовим речима, није пронађен ни један доказ о умешаности Русије у америчке председничке изборе, одржане у новембру прошле године.

„Чули смо бројне оптужбе које се граничце са хистеријом против Русије. Видимо да амерички Конгрес оснива неке међуресорне структуре како би истражио претње од Русије, али нисмо видели ни чули ниједан доказ који би потврдио оптужбе против нас“, рекао је Лавров.

Сличне оптужбе изнеле су Велика Британија, Француска, а недавно и Шведска, рекао је Лавров и истакао да ти вербални напади нису ничим потврђени.

„Да докази постоје, о њима би могло да се расправља. Уколико нема доказа, кампању сагледавамо искључиво као пропаганду ради постизања не тако добрих циљева“, закључио је Лавров.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*