ЛАВРОВ: Вашингтон чини све што је деструктивно

0

Москва не сумња да САД имају капацитет да „учине нешто разарајуће“ Сјеверној Кореји, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Чули смо изјаве предсједника Доналда Трампа о Сјеверној Кореји у истим цртама много пута. Не сумњамо да САД имају капацитет да ураде нешто деструктивно“, рекао је Лавров у интервјуу агенцијама ТАСС и АП.

Амерички предсједник рекао је у говору на засједању Генералне скупштине УН да његова земља неће имати другог избора осим да „потпуно уништи Сјеверну Кореју, ако буде присиљена да брани себе или своје савезнике“.

Лавров је рекао да Вашингтон, као и Москва, није задовољан тренутним стањем односа Русије и САД.

„Односи су веома тешки и на ниском степену, што је заоставштина администрације некадашњег предсједника Барака Обаме“, навео је Лавров.

Он је додао да је из разговора са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном закључио да ни САД нису задовољне стањем односа двије земље.

„Мислимо да амерички предсједник жели добре односе са Русијом, што би било у интересу и САД и у интересу рјешавања великог броја значајних питања и проблема на глобалном нивоу“, истакао је Лавров.

 

 

 

СРНА, РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*