ЛАЗАНСКИ: Ево због чега је Израел стао на страну Хрватске (ВИДЕО)

0

Спољнополитички коментатор дневног листа „Политика“ Мирослав Лазански, рекао је за НОВО ЈУТРО телевизије Пинк, поводом израелских авиона Ф-16 који су учествовали у ваздушном програму прославе злочиначке акције “Олуја”, да је новац нешто што Израел гледа на првом месту.

Још пре два месеца сам рекао, да када је објављено да Хрватска купује од Израелна борбене авионе Ф16 барак истовремено купује и нову технологију, при том изузетно добру технологију, али да купује и утицај и пријатељство од државе Израел. Они су на тај начин дошли у позицију да израелци неће макар тако јасно и гласно стално спомињати злочине над јеврејима за време Другог светског рата – рекао је Лазански.

Како каже, то је нешто што многим Израелцима неће бити драго да чују, али, пара је нешто што Израел гледа на првом месту.

– У Другом светском рату Немци су побили око шест милиона Јевреја. Данас Израелска морнарица има пет подморница немачке произодње. Грађене изкључиво за њихову морнарицу. Од чега су им две чак и донирали. Ако нису гадљиви на немачку ратну технику, што би били гадљиви да пар авиона пролете над нечијим небом – рекао је Лазански.

– Та три Ф16 су управо из те базе у којој се хрватски пилоти обучавају за те авионе. Морамо бити захвални држави Израел што није признала Косово. И мислим да они сматрају да је то довољно – рекао је Лазански.

Како каже, сви војни НАТО аташеи били су присутни на годишњици Олује у Книну.

– Да смо ми купили Израелске авионе, летели би они код нас за Видовдан. По поимању прославе Олује Београд и Загреб се неће никада сложити. Али то иде дотле да је пре 2012.године Хрватска понудила да дође да лети њихова група која се зове Крила Олује – рекао је Лазански.

САМО ЈЕ НОВАЦ БИТАН

Како каже, занимљиво је да је Хрватска тражила да Амерички авиони лете, али су ови одбили.

– Израелце занимају само паре. И то је чињеница. Јевреји се увек понашају локално. Цела та ситуација је врло објашњива – рекао је Лазански.

Како каже, не може се генерализовати.

– Јасеновац је најстрашнији логор на подручју Европе за време Другог светског рата, јер је то једино место где су спаљивани живи људи у Пецилијевим пећима. немци су спаљивали људе, али су их претходно убијали, али у Јасеновцу су живи спаљивани – рекао је Лазански.

Лазански је нагласио да се никоме не исплати да се свађа са Израелом.

– Као прво, нису признали Косово, друго, имамо интересе за економску сарадњу, треће рачунамо на Израелски лоби, па имамо и војну сарадњу, претпостављамо да можемо преко Јеврејског лобија да утичемо мало и на Трампа – рекао је Лазански.

Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*