Лазански: Имаћемо најјачу ескадрилу, с Путиновим оружјем постаћемо војна сила!

  0

  Спољна политика Србије је прагматична, где може да се нешто набави може, где не може, идемо код других, каже новинар, аналитичар и посланик Мирослав Лазански

  Kако је рекао у Kажипрсту Б92, алтернатива увек има, само је потребно да се пронађу извори.
  – Поклонима се у зубе не гледа, ја сам увек за то да се донира ако може. Америка, Русија, Kина, свеједно – ми пара немамо за велике набавке, па онда дај шта даш- каже Лазански.

  Новинар и посланик који је био на листи владајуће коалиције на протеклим изборима каже да ће набавка шест „мигова 29“ из Русије практично представљати поклон вредан осамдесет милиона евра.

  – Половни миг 29 кошта од 25 до 28 милиона, а нов око 39 милиона евра. Ми добијамо шест авиона по цени ремонта, а то је вредност само једног половног- рекао је Лазански.

  Kако каже, они ће бити ремонтовани у Белорусији и умногоме ће ојачати нашу војску.

  – Нико из региона неће имати ескадрилу овог квалитета. Бивше земље Југославије немају авионе овог типа, а Србија и њена војска ће стајати боље и од Мађарске и од Румуније- каже Лазански.

  Такође, говорећи о томе одакле Србија набавља опрему, Лазански је навео да је наша земља и даље под „финим санкцијама САД и НАТО“.

  – Годинама смо покушавали да купимо машину за дубљење топовских цеви, али то нико из НАТО земаља није хтео да нам да.

  Такође, не дају нам да вратимо цивилни радар на Kопаонику. Зато ми користимо онај на Бесној кобили, али и за то добијамо упите од Брисела- каже Лазански.

   

   

  Информер, Б92

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *