Лазански: Колико пута су Срби испунили услове ЗАПАДА и колико пута је ЗАПАД преварио Србе

0

У предвечерје распада Варшавског пакта, као залог његовом распуштању, амерички председник Џорџ Буш старији обећао је Михалу Горбачову да се НАТО неће ширити на исток, да у чланство НАТО-а никада неће бити примљене ни Пољска, ни Чехословачка, ни Мађарска, ни Румунија, ни Бугарска.

Што се тиче Немачке, Буш је предложио Горбачову, да би га навео да дозволи уједињење две Немачке, варијанту да снаге НАТО-а не могу да уђу на територију бившег ДДР-а.

Kада су Американци предложили да се све то стави на папир, тадашњи министар спољних послова Совјетског Савеза Едуард Шеварднадзе је рекао: „Нема потребе, пријатељима се верује.”

Данас НАТО има базе не само у свим тим земљама већ и у бившим совјетским републикама на Балтику.

Данас Американци поричу да су ма шта од тога договарали и цинично питају Москву: „Имате ли било шта о томе на папиру?” Горбачов је и преварен и испао глуп, а Шеварднадзе издајник.

Од када су Американци једнострано напустили споразум о антиракетној одбрани АБМ из 1972. године и почели да граде антиракетни штит у Румунији и Пољској, Москва стално инсистира на писаним гаранцијама да тај „штит” није уперен против Русије.

Из Вашингтона кажу да је уперен против Ирана и његових ракета. Kако је Иран, на темељу међународног споразума, зауставио свој нуклеарни програм, а Вашингтон и даље гради „штит” и не жели да Москви пружи никакве писмене гаранције, поставља се питање ко ту кога покушава да превари?

У предвечерје распада Југославије Вашингтон је прокламовао тезу „да се Југославија не сме распасти силом, али се и не сме чувати силом”. Распала се силом и у крви. Испадосмо и глупи и преварени.

Kада је крајем 1995. генерал Ратко Младић у мотелу у Зворнику предавао начелнику Генералштаба оружаних снага Француске, генералу Дуену, двојицу заробљених пилота, упитао сам пуковнике Беару и Салапуру шта је Република Српска тиме добила.

Одговорили су ми да је добила одређену хуманитарну помоћ, а генерал Младић француске гаранције да никада неће ићи у Хаг. Месец дана касније Ширак је добио изборе у Француској. Младић и Беара завршише у Хагу. Преварени.

Да би Радован Kараџић пристао да се повуче са места председника Републике Српске Мадлен Олбрајт је лично молила Биљану Плавшић да га убеди да се склони у Црну Гору, да ће му Американци тамо направити санаторијум и да никада неће ићи у Хаг. Ричард Холбрук је чак потписао Kараџићу гаранције о томе. Превара.

Запад је уочи свргавања Милошевића тврдио „да је питање Kосова питање демократије, а не територије”. Kаква превара!

Из Брисела су нам поручивали „само изручите Младића и Kараџића и улазите у ЕУ”. Преварени.

После потписивања Бриселских споразума у седишту НАТО-а у Бриселу нашој је делегацији речено да „Росу јединица и безбедносне снаге Kосова неће моћи ступити на територију северно од Ибра без дозволе НАТО-а и сагласности локалних Срба”. Тако је нама речено да је нашој делегацији речено. Преварени…

 

 

 

 

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*