ЛАЗАНСКИ: ,,Србија је пуна издајника,,.

0

Обавештајно смо „избушени“ као ниједна земља у Европи, ја вам кажем да има издајника, али нико неће да их процесуира, оценио је гостујући у Новом дану Мирослав Лазански, војни коментатор листа Политика и народни посланик СНС.

Говорећи о унутрашњем дијалогу о Косову, Лазански је рекао да сви треба конструктивно да приђу том пробелму, а „не да користе питање Косова за класичну поларизацију власти и опозиције“.

Осврћући се на јучерашњи састанак председника Вучића, Федерике Могерини и Хашима Тачија у Бриселу, гост Новог дана каже да је председник упутио критику ЕУ.

„Нису само криви Албанци, председник је директно споменуо ЕУ када је рекао да су тај споразум потписали не само албанска и српска страна, већ и ЕУ“, каже Лазански.

Додаје да се ЕУ све време држи као некакав неми посматрач.

„Кажу да обе стране треба да испуне све, Србија је испунила све. Приштина зна да је ЕУ другоразредни играч, а да је главни тата у Вашингтону“, каже он.

Истиче да нисмо ми ти који кваримо договор, већ да је то албанска страна.

Кометаришући потенцијално чланство Србије у НАТО, као и податак да је 84 одсто грађана против тога, Лазански каже да то мора ићи на референдум, те да без реферндума не може да се догоди.

„Треба се запитати шта је данас НАТО, то је антируски савез. То није својствено српском националном духу да се сврстава у један такав савез“, каже Лазански.

Додаје да не види позитивне ефекте чланства у НАТО.

„За време Варшавског пакта ниједна земља осим Совјетског Савеза није слала војнике у Авганистан. Данас све земље НАТО морају да иду у Авганистан и то плаћају њихови порески обвезници“, каже Лазански.

Н1 инфо

Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*