ЛАЗАНСKИ: Захтев Србији потпуно шизофрен и перверзан

0

САД и најмоћније земље ЕУ, после ултимативног захтева да Србија призна лажну државу Kосово, сада очекују да власт у Београду осуди руског лидера Владимира Владимировича Путина због наводног тровања одбеглог шпијуна Сергеја Скрипала у Енглеској, иако нема никаквих доказа да тај случај има везе са Русијом.
Ово тврди војни коментатор листа ‘Политика’ Мирослав Лазански. Он наглашава да ће се Србија у наредним данима суочити са жестоким притисцима не би ли се придружила западној офанзиви против Русије.

 

Лазански каже да притисци Запада на Србију расту из дана у дан и да се стално смишљају све нове и нове уцене.

– Већ смо изложени озбиљним притисцима око Kосова, и то неће престати. Европа нас завлачи, обећали су нам ЗСО пре пет година и још ништа нису урадили, а сада нам ево испостављају нове ултиматуме… Велика Британија сада тражи од нас да, без икаквих доказа, осудимо Русију због тровања Скрипала, а та иста Британија била је иницијатор резолуције у којој су Срби означени као геноцидан народ! Та резолуција, да подсетим, није прошла у УН само захваљујући Русији. Москва нам је толико пута помогла, па је захтев Лондона потпуно шизофрен и перверзан… – подвлачи Лазански.

Лазански додаје да Енглези нису понудили ни један једини доказ за своје тврдње о тровању Скрипала.

 

– Много је ту сумњивих елемената. Имамо ли фотографију Скрипала после тровања? Немамо. Шта крију, зашто га не покажу?! Друго, сулудо је и помислити да се Руси данас служе старомодним бојним отровом. Смрт настала деловањем тог отрова је јако болна и изазива негативну реакцију јавности, па је симптоматично што Енглези баш то сада потенцирају… – каже Лазански и додаје:

Осим тога, потребна је опрема у виду маске и рукавица да би се њиме руковало, а наводно су Скрипалу и његовој ћерки агенти пришли у парку и отровали их?! Па тога се ни Дизни не би сетио! Kоначно, зашто убити бившег обавештајца који је признао дело, био у затвору и више није никаква претња никоме у Русији? Све ово личи на антируску кампању, а Скрипал је “потрошна роба” искоришћена за пропаганду и намештаљку којима ЕУ жели да умањи Путинову тријумфалну изборну победу… – објашњава Лазански и подсећа да су Британци беспризорно лагали и у вези са тајним оружјем Садама Хусеина:

– Ирак је разорен као држава. Чак 500.000 људи је убијено, а никакав доказ није пронађен! Да ли се неко у име Европске уније и САД извинио ирачком народу и држави? Није!

 

 

 

(Информер)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*