Lažni pop prevario i patrijarha

0

Radovanović se duže od deset godina lažno predstavljao kao sveštenik i radnik VBA
Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšebn je zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole.

Sumnja se da se Radovanović sveštenicima SPC i ostalim građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije. Mediji prenose da se Radovanović duže od 10 godina lažno predstavljao i da je uhapšen sasvim slučajno.

– Ubedio je i policajce i sveštenike da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slavlja u prigradskim naseljima i šumadijskim selima. Bio je i u redovnom kontaktu sa episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: „Ovaj vaš nam je rekao“. Episkop Jovan je u čudu odgovorio: „Nije naš nego vaš“! Tako je klupko počelo da se odmotava – kaže izvor iz istrage.

Policija istražuje i Radovanovićeve kontakte u patrijaršiji.

– Milorad je navodno vodio delegaciju i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve svetog Dimitrija u Novom Beogradu nabavljajući mermer. Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA. Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija. Dalja istraga će utvrditi koliko ima oštećenih u ovom slučaju – navodi izvor iz istrage.

Inače, prilikom pretresa njegovog stana pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu

 

 

Srbija danas

POSTAVI ODGOVOR

*