ЛДП: Шешељ је „опасна појава“ и мора се правно суочити са „последицама свог лудила“

ЛДП затражила од тужилаштва да провери Шешељеву „евентуалну умешаност у припрему убиства Ђинђића“

0

ЛИБЕРАЛНО-демократска партија (ЛДП) позвала је данас тужилаштво да реагује и испита сва сазнања лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља и његову евентуалну умешаност у припрему убиства премијера Зорана Ђинђића 2003. године.

„Његово поновно величање убица Зорана Ђинђића и најава да би у случају победе на председничким изборима помиловао (осуђеног Ђинђићевог убицу) Звездана Јовановића представља опасну изјаву која не сме проћи без осуде и реакције свих институција и председничких кандидата у Србији“, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Та странка наводи да убиство Ђинђића и суђење његовим убицама не сме бити релативизовано због Шешељеве председничке кампање и „скривене намере многих преживелих остатака злочиначког удружења, који отворено пружају подршку сваком изливу мржње према Зорану Ђинђићу и његовој визији Србије“.

„Шешељ није само један од њихових гласноговорника, већ једна опасна појава која мора коначно да одговара пред судовима ове земље и правно се суочи са последицама свог лудила које је многе коштало живота, а Србију прилике да постане уређена и модерна држава“, наводи ЛДП.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*