Лекари упозоравају: Тинејџери у Србији масовно користе вијагру и тиме ризикују живот

0

Лекари упозоравају да све више дечака тинејџерског узраста у Србији користи “вијагру” са намером да се докажу пред нежнијим полом. Међутим, та навика може озбиљно да им угрози здравље, а једна од последица може да буде и стварање навике на ту врсту лекова, што касније чак може да услови и импотенцију.

Желећи да имитирају порно-глумце и буду што бољи у сексу, многи дечаци у Србији користе таблете за потенцију, што може опасно да им угрози здравље.

Педијатар Саша Милићевић каже да не може да одбрани од још малолетних дечака који долазе и питају га када могу да почну да користе “вијагру”.

– Верујте, “вијагра” је постала не тренд, већ права пошаст међу младима у земљи. Покушавам ту децу да одговорим од глупе намере и да им објасним да им то не треба, да је штетно, али не вреди. Желе да се докажу пред девојчицама и да не закажу први пут у сексу. Чак ми је један пацијент рекао да девојка није хтела да буде са њим ако не узима “вијагру”, јер су њени претходни момци то користили. Ништа није нормално и бојим се да ће бити све горе и да ће се овај негативан тренд само ширирти – рекао је Милићевић.

Он је додао да је у питању веома штетан лек за потенцију, који може да изазове озбиљне здравствене тегобе.

– Та деца не схватају колико је „вијагра“ опасна. Ако се често користи, може да изазове озбиљне срчане проблеме. Било је случајева да млади због честе употребе “вијагре” добијају опасне аритмије, па чак и инфаркт. Из чисте глупости и жеље за доказивањем угрожавају животе – каже Милићевић и оценио да би продају “вијагре” малолетницима требало забранити.

Сексолог Александар Милошевић каже да вијагра може да створи и психичку зависност.

– Kлинци покушавају да се идентификују са порно-глумцима и желе да имају огроман пенис који је стално чврст и да буду мачо-мушкарци. То није увек могуће и онда масовно пију „вијагру“. они нису свесни да младом човеку који нема проблема с потенцијом тај лек може само да шкоди. Учестало коришћење може довести до тога да више без лека не можете да постигнете ерекцију – рекао је Милошевић.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*