Лет палог руског авиона трајао 70 секунди

Начелник службе безбедности авијације руских оружаних снага Сергеј Бајнетов наводи да је лет авиона руског Министарства одбране Ту-154, који се пре четири дана срушио у Црно море са 92 путника и чланова посаде, трајао око 70 секунди.

0

Дешифровањем црне кутије израчунато је да је максимална висина авиона износила 250 метара, а брзина око 360 километара на час, рекао је Сергеј Бајнетов.

Ванредно стање у авиону, нагласио је, трајало је 10 секунди, али према последњим речима пилота није могуће утврдити узрок пада, пренео је Спутњик.

„Шта је све могуће рећи за 10 секунди? То што је пилот изговорио даје нам одређену информацију о томе шта се дешавало, али ништа више од тога“, рекао је Бајнетов.

Према његовим речима, анализа црних кутија ће трајати десетак дана, а закључци ће бити саопштени за најмање 30 дана.

Руско Министарство одбране раније данас је саопштило да су људски фактор и техничка грешка могући узроци пада авиона Ту-154, док је министар саобраћаја те земље Максим Соколов рекао да „опрема авиона није радила како треба“.

Министарство је истакло да није било експлозије у авиону, али да се још не искључује могућност терористичког напада.

Претходно је Сергеј Бајнетов изјавио да на телима путника и на олупини авиона нису нађени трагови ватре нити експлозије.

У међувремену, рониоци су пронашли и трећу црну кутију руског авиона, а полицијски извори су руској агенцији Тас рекли да је запис оштећен, али да је могуће скинути део података.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*