ЛИНТА: Новаче, навијаш за Хрватску јер ОЧИГЛЕДНО НЕ ЗНАШ да они победе славе уз ПЕСМЕ О КЛАЊУ СРБА!

0
  • Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изражава разочарање јавним изјавама нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића да, од како нема српске селекције, он навија за Хрватску на Светском првенству у фудбалу

Такође, каже Линта, увредљиво је да наш тенисер уочи утакмице између Аргентине и Хрватске на свом Инстаграму објавио поруку „Напред ватрени“. Новак Ђоковић и још неки Срби не знају или неће да знају да играчи Хрватске заједно са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић своје победе прослављају уз певање антисрпских пјесама које изводи познати проусташки певач Марко Перковић Томпсон („Бојна Чавоглаве“, „Зови само зови“, „Лијепа ли си“ и сличне).

Хрватски играчи редовно певају и антисрпску пјесму „Суде ми“ која је посвећена ратном злочинцу Анти Готовини. Наведене песме имају за циљ да шире и јачају мржњу и искључивост према Србима, односно величају стварање етнички чисте хрватске државе настале на протеривању пола милиона Срба, ратним злочинима протв Срба, отимању и уништавању српске имовине и негирању и умањивању српских жртва.

Линта истиче да је посебно злокобна песма „Бојна Чавоглаве“ коју певају хрватски играчи. Наведена песма почиње усташким поздравом „За дом спремни“ под којим је у злогласној Независној Држави Хрватској на најсвирепији начин убијено на стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја.

Управо су хрватски играчи победу против Аргентине прославили стиховима Томпсонове песме „Бојна Чавоглаве“. Део текста песме гласи: „Корак напријед, пушка готовс и уз пјесму сви, за дом браћо, за слободу боримо се ми… Чујте српски добровољци, бандо, четници, стићи ће вас наша рука и у Србији“.

Аутор наведене и сличних србомрзачких песама је Марко Перковић Томпсон који пева на својим концертима о усташким кољачима и велича усташки покрет. То је човек који је певао срамну усташку пјесму „Јасеновац и Стара Градишка“ у којој се слави клање Срба у НДХ.

говори србија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*