Линта: Пресуда Васиљковићу политичка, нема везе с истином

0

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра скандалозном одлуку Врховног суда Хрватске да правоснажно осуди Драгана Васиљковића на 13 и по година затвора због, како каже, наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима.

У саопштењу достављеном медијима Линта каже да је то још једна политичка одлука Врховног суда Хрватске која нема никаве везе са истином и правдом.

Врховни суд Хрватске, као и читаво хрватско правосуђе, није ни независно ни професионално када је реч о суђењима за ратне злочине већ постоји само да оправда лажне и бесмислене тезе да су Срби били агресори и злочинци а Хрвати жртве и ослободиоци.

„Иако је одбрана капетана Драгана јасно доказала да он није крив ни по једној тачки оптужнице и да није починио ратни злочин Жупанијски суд у Сплиту га је септембра прошле године неправоснажно осудио на 15 година, а Врховни суд је сада само смањио казну за годину и по дана“, навео је Линта.

Он помиње и да „досовски режим у Србији није учинио ништа да активном политиком упозна власт и јавност у Аустралији да се ради о монтираном процесу и да учини све да капетан Драган буде ослобођен“.

„Нажалост, досовски режим је водио политику лажног помирења преко леђа протераних Срба и њихових заштитника“, закључује Линта.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*