Љајић и Чепурин: Руски туристи све чешће долазе у Србију, уводи се авиолинија Ниш-Калуга

0

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић данас је у разговору са руским амбасадором Александром Чепурином изјавио да постоји потенцијал за унапређење економске сарадње Србије и Русије и да је због тога потребно да се већ у септембру наставе преговори о закључењу споразума о слободној трговини између Србије и земаља Евроазијске уније.
Како је саопштено после састанка, Љајић је изразио задовољство чињеницом да је робна размена између две земље у првих пет мет месеци ове године повећана за 16 одсто у односу на исти период прошле године, као и да у Русију извози 815 српских компанија, што је највише до сада.

Он је са Чепурином разговарао и о могућностима за стварање заједничких предузећа у области пољопривреде, која би производила у Србији и извозила на руско и тржишта трећих земаља.

Чепурин је предложио да током јесени на неком од бројних пољопривредних сајмова у Русији буде организован састанак добављача из Србије са великим руским дистрибутивним ланцима, како би био повећан број производа из Србије на тржиштима Москве и других великих градова.

Истакао је и да руски туристи све чешће долазе у Србију и да их је у првих пет месеци 17 одсто више него у истом периоду 2016, а нада се да ће тај број бити повећан увођењем авионске линије Ниш – Калуга у септембру ове године, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*