Љајић: Турци стижу у ових 5 српских градова

0

 Потпредседник српске владе Расим Љајић изјавио је да је са највишим званичницима Турске разговарано о конкретним пројектима и доласку нових инвеститора.

“Најважнија је изградња ауто-пута Београд-Сарајево, потписан је меморандум, одабрана је турска компанија која треба да ради пројектну документацију и да да предлоге за финансијску конструкцију”, навео је Љајић за Прву ТВ.

Према његовим речима, договорена је изградња путева у Санџаку, већ ове недеље ће доћи техничка делегација из Турске и мислим да ће већ ове године почети реализација тог пројекта.

Говорећи о новим турским инвестицијама, Љајић је казао да има већ неколико компанија из Турске које намеравају већ ове године да отворе своје погоне. Реч је о Краљеву, Лазаревцу, Малом Зворнику, Пожаревцу, Крагујевцу.

“Све компаније су већ у завршној фази, неке су почеле припремну производњу, а доћиће и нове и не само у текстилни сектор, пуно смо разговарали током ове посете о инвестицијама у пољопривреди, где Зурска види највећи потенцијал за улагања у Србију”, навео је Љајић.

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*