Ljajić: Turci stižu u ovih 5 srpskih gradova

0

 Potpredsednik srpske vlade Rasim Ljajić izjavio je da je sa najvišim zvaničnicima Turske razgovarano o konkretnim projektima i dolasku novih investitora.

“Najvažnija je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, potpisan je memorandum, odabrana je turska kompanija koja treba da radi projektnu dokumentaciju i da da predloge za finansijsku konstrukciju”, naveo je Ljajić za Prvu TV.

Prema njegovim rečima, dogovorena je izgradnja puteva u Sandžaku, već ove nedelje će doći tehnička delegacija iz Turske i mislim da će već ove godine početi realizacija tog projekta.

Govoreći o novim turskim investicijama, Ljajić je kazao da ima već nekoliko kompanija iz Turske koje nameravaju već ove godine da otvore svoje pogone. Reč je o Kraljevu, Lazarevcu, Malom Zvorniku, Požarevcu, Kragujevcu.

“Sve kompanije su već u završnoj fazi, neke su počele pripremnu proizvodnju, a doćiće i nove i ne samo u tekstilni sektor, puno smo razgovarali tokom ove posete o investicijama u poljoprivredi, gde Zurska vidi najveći potencijal za ulaganja u Srbiju”, naveo je Ljajić.

 

B92

POSTAVI ODGOVOR

*