Љубичић: Свака власт има шансе да падне на хлебу или гориву

0

Глумац, комичар и сценариста Драгољуб Љубичић Мићко оценио је у Новом дану, говорећи о наставку дијалога у Бриселу, да је ту реч превасходно о политичкој будућности Александра Вучића и Хашима Тачија.

„Они гледају пре свега која ће бити њихова политичка будућност, а онда уз то да видимо шта ћемо с нама“, каже Љубичић коментаришући последње разговоре у Бриселу.

 

Такође су отворена два нова поглавља у преговорима Србије о чланству у ЕУ, а Љубичић каже да му се посебно допало поглавље о рибарству.

„Значи да ће нека ситна или крупна риба да оде. Мислим да не постоји важније поглавље од оног о рибарству јер Србија базира своју привреду на пецању. Не треба ускоро очекивати она неважна поглавља о владавини права, само је одшкринуто, али не може да се затвори, ту дува промаја“, каже он.

Према његовом мишљењу, отварање поглавља „не значи ништа“.

„То је једно континуирано пролонгирање, заваравање и дозвољавнаје политичарима да још неко време залуђују сопствени народ. Мислим да нема реалних шанси да ми у време док ЕУ буде још постојала уђемо у њу. Kад будемо зрели да уђемо у ЕУ неће бити Уније“, сматра он.

Љубичић додаје да „они људи оданде траже неке ствари које ови људи одавде не желе или не могу да испуне“.

„Јер то их доводи у дилему да ли ће политички преживети, како год да уради наш председник“, оцењује он.

Одговарајући на питање о могућем референдуму о Kосову, Љубичић каже да је за успех најважнија формулација питања.

„Ако паметно направиш питање не можеш да промашиш на референдуму“, сматра он.

 

Љубичић каже да свака власт има шансе да падне на некој ствари која подразумева масовно коришћење, типа хлеб или гориво.

„Они мудрији се труде да у том сегменту не ремете“, каже он.

Додаје да није убеђен да је протесте због цене горива организовала опозиција јер „опозиција ништа не зна да организује“.

„Чим је нешто организовано нема ту опозиције. Питање је да ли је ово измислила и власт. Јер, годинама власт измишља сукобе који треба да покрију нешто друго. Могуће је да се опозиција укључила и онда је све прсло“, каже Љубичић и додао да се изгубила енергија за озбиљније протесте.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*