Ljubinka Milinčić: Izbor Trampa će izazvati tektonske promene u svetu

TV Pink, Prelistavanje, gosti: Ljubinka Milinčić i Nebojša Krstić.

0

Gosti Jutarnjeg programa TV Pink u rubrici Prelistavanje su bili Ljubinka Milinčić i Nebojša Krstić.

Tema razgovora je bila Trampova pobeda na predsedničkim izborima u SAD

Milinčić: Dan dva pre izbora u SAD, Ljilja Smajlović rekla da je njoj kao novinaru interesantnije da pobedi Tramp jer nema pojma šta će se desiti. To će biti toliko zanimljivo. Sa njim je nepredvidivo. Sve je moguće i nemoguće, da nam vrate KiM, uzmu KiM. Ne znamo šta nas čeka. Ni Evropa ne zna, ni Amerika. Svi bi hteli da znaju makar kakav je sutrašnji dan. Mislim da ni Tramp nije bio toliko siguran da će pobediti.

Krstić: Treba očekivanja od Trampa smanjiti. Treba nam otrežnjenje. Obećava se svašta u kampanjama. I onda građani to posle očekuju od političara i mere po tome uspeh. A kod Trampa je obrnuto, što manje stvari iz kampanje ostavri biće bolji predsednik. Pričao je neprihvatljive stvari, ksenofobične, rasističke… Pretpostavljam da niko na svetu ne zna šta će se dešavati, pa ni Tramp. Sad će da shvatiti težinu problema, odgovornost koju ima. Naša preterana očekivanja zaista nisu na mestu. Da prestanemo da se ponašamo infantilno, da očekujemo emisiju sa strane. Sve što nam se dobro desi biće delo naših ruku.

Milinčić: Ne bavimo se samo mi Trampom. U svetu su se desile važe promene. Menja se geopolitička situacija. Što se mene tiče ja mislim da je najbolje da SAD na nas zaborave. Kad se previše bave nama nama nije to najprijatnije. Izbor Trampa će imati tektonske promene u svetu. Možda ljudi to ne osećaju ali tek će videti.

Krstić: Tramp je tajkun, a pobedio glasovima nezadovoljnih radnika. I to je paradoks. Odnos sa Rusijom će ostvariti, pa ćemo tu i mi videti šansu da nas ostave na miru. Dobri odnosi SAD i RF bi uticali na sve zemlje oko njih. Ali mislim da su olako davana obećanja od strane Trampa. Neka se pretoče u realnu politiku. Rusija je pokazala da želi da razgovara sa Trampom.

Milinčić: Još jedan paradoks. Evropa kao da nešto preti SAD. Uplašili se. Boje se za sebe. Evropa koja želi relaksirane odnose SAD i Rusije se buni. Ima pukotina između Evrope i SAD. Prvi put su u panici. Više ne rade ono što Amerika govori. Tramp je predsednik. Kakav je takav je, narod ga je izabrao. A oni u EU imaju najgoru priču za njega i čak i nakon zvaničnog izbora.

Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*