Љубинка Милинчић: У следећих месец дана, Медведев ће посетити Београд!

У Јутарњем програму РТС-а, гост је Љубинка Милинчић, Главна уредница Спутњик-а

0

Гошћа је подсетила да су тренутно у Београду „Дани Москве“, где ћемо кроз недељу дана приказати културни програм и знаменитости Русије.

– Код нас је акценат на пољопривредној сарадњи са Русијом; претходна година је била нешто боља по том извозу. Можда би Москва требала овде да инвестира у неки центар из кога би могли да извозимо све веће количине, јер овај начин нашег извоза је у јако малим количинама, а може се доста више.

О посети Медведева, гошћа је рекла да још није све спремно, али да ће руски премијер свакако доћи у октобру или почетком новембра.

– Руски премијер Медведев ће доћи у октобру, а још није све тачно спремно, још није утврђен тачан датум. Крај октобра и почетак новембра треба да буде неки рок за долазак руског премијера.

Тренутна ситуација у Русији и свету је такође била тема разговора.

– Мени се чини да је хладни рат одавно почео. Нама малим земљама остаје да се надамо да ћемо последње кораке одиграти паметно. Тимченко је стварно човек кога смо ми дуго убеђивали да дође на место конзула, и заиста он је један од људи који су блиски Путину.

У мигрантској кризи, сви би да реше последице, а нико се не бави узроком.

– Што се тиче мигрантске кризе, нико не решава узрок него последице. Сасвим је јасно да нико неће те људе да остави да умру пред својом границом, али исто тако не могу сви да прихвате квоте које им намеће ЕУ.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*