Људи гину да зараде парче хлеба, како вас није срамота? Српски средњошколац одржао предавање министру просвете! (ВИДЕО)

0

Младић је рекао да не прича о дуалном систему тренутно, јер „ви ни овај обични систем нисте у стању да направите како ваљда“

Један средњошколац одржао је предавање директорима и министру просвете, и објаснио им како ствари стоје када је образовање у питању.

Он се укључио у јавну расправу поводом дуалног образовања у Србији, а затим одржао говор који је постао хит на интернету:
– Не причам ја о дуалном систему тренутно, јер ви ни овај обични систем нисте у стању да направите како ваљда. Људи гину овде да зараде за парче хлеба, носе пелене доле у Јури и остало…Како вас све није срамота? Ја гледам своје вршњаке, пола њих ће да оде преко. Зашто? Питате се зашто сваке године 40.000 младих одлази? Ви и сами знате зашто, али нећете да признате – узвикивао је овај средњошколац за говорницом.

Младић је наставио да прича како је Србија једна дивна земља, са прелепим потенцијалима, за развој, за све.

– Погледајте Шведску, какво они образовање имају? Како се тамо живи? Ја сам сад изашао из ове школе, односно надам се да ћу изаћи јер сте ми тако упаковали тај матурски испит, да не могу да га положим. Морам да црнчим 4 године, да учим оно да бих положио испит – причао је овај средњошколац, разочаран у систем!

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*