Lomovi kod „radikala“. Traži se smena Vjerice Radete!

Ne smiruju se strasti u taboru SRS posle Šešeljevog debakla. Njeni kadrovi na jugu, navodno, radili za druge kandidate

0

DUHOVE pod krovom zemunskog Magistrata, posle izbornog fijaska radikala, uzburkale su sumnje da su neki njihovi funkcioneri sa juga zemlje – prodali predsedničke izbore!

Naime, SRS je u pomenutom regionu dobio značajno manji broj glasova nego prošle godine na parlamentarnim izborima. Iako čelnici SRS nemaju dokaze, oni sumnjaju da su pojedini članovi njihovih biračkih odbora otvoreno radili za druge kandidate.

Zbog ovoga je, kako smo saznali, bilo zahteva da se smeni Vjerica Radeta, koja je predsednik Izvršnog odbora i šef izbornog štaba, jer su u pitanju njeni kadrovi. Navodno je Radeta te ljude postavila na čelo okružnih i lokalnih odbora. Međutim, Vojislav Šešelj je na njenoj strani, brani je i ne želi da je smeni.

Takođe, kako smo čuli, lider radikala je u izbornoj noći vikao na svog zamenika Nemanju Šarovića. Navodno su se sukobili, a Šarović je posle toga otišao u Švajcarsku da poseti ženu i kćerku i još je tamo.

Šešelj za „Novosti“, međutim, kaže da su zahtevi za smenu Radete izmišljotina, kao i da je neistina da postoji ikakav sukob sa Šarovićem.

– Na Izvršnom odboru se raspravljalo o tekućim stvarima, između ostalog i o rezultatima izbora, ali nikakve svađe i sukoba nije bilo – tvrdi lider SRS. – Oni na koje sumnjamo da su učestvovali u prodaji izbora nisu bili na sednici.

Kako smo čuli, Šešelj je jedino zadvoljan, ili bolje reći najmanje nezadovoljan, rezultatima u Vojvodini.

KUPIO TANGE ZA ZORANU

MINISTARKA Zorana Mihajlović je kupila Šešelju šah da prekrati vreme u, kako je rekla, političkoj penziji, a on odgovara da je zadovoljan poklonom i da će joj se odmah revanširati.

– Kupio sam joj komplet donjeg veša, najpoznatije svetske marke, da više ne troši pare iz državne kase. Doduše nabavio sam ga kod „šanera“ dosta jeftinije. Tange ću joj predati na sednici Skupštine.

Večernje Novosti

POSTAVI ODGOVOR

*