Лончар „Да ли је нека од тих народних певачица ишла у болницу да обиђе децу са компликацијама због малих богиња?“

0

„Видео сам у медијима да се спрема тужба стручњака и родитеља против шарлатана који су промовисали антивакциналне ставове. И то је добро, јер очигледно другачије овакве ствари не могу да се реше“, рекао је министар Златибор Лончар

Министар здравља Златибор Лончар подржао је тужбу родитеља и стручњака која је поднета против особа које су јавно промовисале антивакциналне ставове.

„Видео сам у медијима да се спрема тужба стручњака и родитеља против шарлатана који су промовисали антивакциналне ставове. И то је добро, јер очигледно другачије овакве ствари не могу да се реше“, рекао је Лончар за лист Kурир.

Он је казао да би волео да чује како особе које су као деца вакцинисане, а које су се бориле против вакцинације, објашњавају чињеницу да сада постоји епидемија малих богиња са смртним случајевима.

„Да ли је неко од тих народних певачица и осталих шарлатана дошао у неку здравствену установу да обиђе децу која су добила компликације од морбила? Да погледају у очи лекаре и сестре који се боре да их излече од нечега што није морало да им се догоди у 21. веку“, навео је Лончар.

Група од 270 родитеља из целе Србије поднела је 3. фебруара Првом основном суду у Београду кривичну пријаву због изазивања панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце. На тој листи налазе се и поједине јавне и естрадне личности.

Према последњим подацима Института за јавно здравље „Милован Јовановић Батут“, од почетка октобра 2017. године, до 14. фебруара 2018. године на територији Србије регистрована су 2.222 случаја малих богиња, од којих је 1.138 лабораторијски потврђено у Институту Торлак.

 

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*