Лука Бојовић: „Срећан сам због пресуде, али у Србију се враћам само у мртвачком ковчегу“

0

Лука Бојовић је, након ослобађајуће пресуде, поручио да се у Србију неће враћати. Он је у телефонском разговору с блиским пријатељем рекао да га за Србију више ништа не везује

– Не пада ми на памет да се икад вратим у Србију, иако сам тамо сада слободан човек. У Београд ме могу вратити само у ковчегу – овако је Лука Бојовић из шпанског затвора прокоментарисао пријатељима вест да је у Србији ослобођен свих оптужби за криминал, јер је пресуда ових дана постала правоснажна.
Он је у телефонском разговору с блиским пријатељем рекао да га за Србију више ништа не везује.

– Срећан сам због пресуде јер сам доказао да нисам криминалац и да сам у својој земљи коначно слободан човек. Али ја се у Србију више никад нећу вратити. Овде ми је породица, желим да наставим да живим у Шпанији кад изађем из затвора.

Разочарао сам се у неке пријатеље и уопште у ситауцију у којој се моја земља налази. Kад бих се вратио не бих се осећао безбедно, ни ја ни моја породица – рекао је Бојовић и додоа да не може да прежали смрт свог брата Николе.

– Убили су мог брата, невиног човека само да би мени напакостили. Никола у животу ни мрава није згазио. а ето како је завршио. Тај метак је био намењен мени. Много ми недостаје и не мирим се са чињеницом да га никад више нећу видети. И то је један од разлога што не желим да се вратим – поручио је Бојовић.

Његов адвокат Боривоје Боровић се нада да ће Лука бити пуштен из шпанског затвора раније.

– Шпански адвокати ће поднети неке ванредне правне лекове, па очекујем да ће Лука бити пуштен и пре 2021. године, кад би по закону требало да испуни услове за ранији отпуст – каже Боровић.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*