Мађарска помаже Косову у изградњи фудбалског стадиона!

0

Председник владе Мађарске Виктор Орбан понудио је помоћ Фудбалском савезу Косова око изградње Националног стадиона, преноси хрватски Индекс.

Орбан је понудио да финансира изградњу стадиона у Приштини по узору на Национални стадион у Будимпешти, који је изграђен за 16 месеци.

Наиме, на Твитеру је објављена слика косовског фудбалера Редона Бејта, који је после првенствене утакмице играча до 21 године, био умазан од блата, а испод фотографије написана је порука где траже помоћ од УЕФА.lj

“Ово је Редон Бејта, један од најталентованијих косовских играча након утакмице нашег првенства до 21 године. Доказ је у каквом је стању наша инфраструктура, потребна нам је помоћ“ , стоји испод слике.

Европска фудбалска унија (УЕФА) се још није огласила по овом питању, али зато јесте мађарска влада, која каже да би изградња новог стадиона могла да буде готова за годину дана, а како се наводи у тексту, Мађари су обећали да неће наплаћивати камате.ddd

Стадион у Приштини се већ гради, а уколико прихвате помоћ мађарске владе, стадион ће имати капацитет око 25.000 места, потврдили су министарство спорта и фудбалски савез Косова.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*