Mađarska pomaže Kosovu u izgradnji fudbalskog stadiona!

0

Predsednik vlade Mađarske Viktor Orban ponudio je pomoć Fudbalskom savezu Kosova oko izgradnje Nacionalnog stadiona, prenosi hrvatski Indeks.

Orban je ponudio da finansira izgradnju stadiona u Prištini po uzoru na Nacionalni stadion u Budimpešti, koji je izgrađen za 16 meseci.

Naime, na Tviteru je objavljena slika kosovskog fudbalera Redona Bejta, koji je posle prvenstvene utakmice igrača do 21 godine, bio umazan od blata, a ispod fotografije napisana je poruka gde traže pomoć od UEFA.lj

“Ovo je Redon Bejta, jedan od najtalentovanijih kosovskih igrača nakon utakmice našeg prvenstva do 21 godine. Dokaz je u kakvom je stanju naša infrastruktura, potrebna nam je pomoć“ , stoji ispod slike.

Evropska fudbalska unija (UEFA) se još nije oglasila po ovom pitanju, ali zato jeste mađarska vlada, koja kaže da bi izgradnja novog stadiona mogla da bude gotova za godinu dana, a kako se navodi u tekstu, Mađari su obećali da neće naplaćivati kamate.ddd

Stadion u Prištini se već gradi, a ukoliko prihvate pomoć mađarske vlade, stadion će imati kapacitet oko 25.000 mesta, potvrdili su ministarstvo sporta i fudbalski savez Kosova.

B92

POSTAVI ODGOVOR

*