Мађарски премијер: Мигранте треба сместити на неко острво, ако може близу Африке

0

По речима Виктора Орбана мигранте би требало сместити на неко острво, ако може близу Африке

Европска унија треба да окупи и депортује све нелегалне мигранте и да их под надзором ЕУ смести у избегличке кампове ван граница Уније, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

„То би могло да буде неко острво, могао би да буде део обале северне Африке, али безбедност и снабдевање тог подручја мора бити гарантовано од стране ЕУ из сопствених интереса“, рекао је Орбан у данашњем интервјуу за портал Ориго.

Потом, како каже, они тамо треба да поднесу захтев за азил, а тај „тежак морални задатак“, сматра, једина је алтернатива насељавању миграната по земљама Европе где ће, уверен је, изазвати додатне проблеме.

„Постоји само једно решење које свима одговара – и нама који нисмо у невољи јер смо се бранили и земљама које су већ у невољи – попут Немачке“, рекао је Орбан и поновио да спољне границе Европске уније треба да се ојачају како се не би поновио прилив миграната из 2015. године.

Морамо да користимо границе, оне постоје да би нас заштитиле. Неки замишљају свет без граница а ја не би волео да видим промену светске цивилизације, рекао је мађарски премијер, а преноси Ројтерс.
Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*