Мадуро: Осујетили смо покушај државног удара који би био покриће за страну војну интервенцију

0

„ТРАЖИМ ЗАТВОР ЗА СВЕ КОЈИ ПОЗИВАЈУ НА ДРЖАВНИ УДАР, ТРАЖИМ ПРАВДУ ДА БИСМО САЧУВАЛИ МИР“

  • Шеф државе у Алеји части Војне академије у Каракасу открио и да су власти детектовале оперативни центар опозиције чији је циљ саботажа и наношење штете информатичкој платформи Националног изборног савета (CNE), са намером да се спречи одржавање избора за Националну уставотворну скупштину Венецуеле (ANC), предвиђених за 30. јули

ПРЕДСЕДНИК Венецуеле Николас Мадуро обзнанио је да су вође екстремне деснице, коју подржава владa САД, откривене у новом покушају извођења државног удара који би послужио као оправдање за страну интервенцију на територији Венецуеле, а који су осујетиле државне службе ове земље.
У Алеји части Војне академије у Каракасу, у говору поводом обележавања 196. годишњице битке код Карабоба, као и Дана Националне боливарске војске, шеф државе је истакао да је захваљујући виспрености и спремности Националних боливарских оружаних снага (FANB) спречено насиље планирано за ову недељу.
„Захваљујући високом нивоу сарадње између политичког и војног врха земље, кроз непрекидну активност и размену информација, успели смо да прекинемо ланац догађаја који је требало да доведу до пуча. На 196. годишњицу битке код Карабоба, открили смо, осујетили и поразили империјалистичке факторе у плановима државног удара и очували мир у нашој отаџбини“, нагласио је Мадуро.
Такође је објавио да су венецуеланске власти детектовале оперативни центар опозиције чији је циљ саботажа и наношење штете информатичкој платформи Националног изборног савета (CNE), са намером да се спречи одржавање избора за Националну уставотворну скупштину Венецуеле (ANC), предвиђених за 30. јул ове године.
Мадуро је такође затражио од грађанске и судске власти да ускладе акције како не би остали некажњени виновници ових активности чији је циљ државни удар, за који се залажу одређене фракције опозиције које упорно позивају Националне боливарске оружане снаге (FANB) да прекину нит Устава Венецуеле.
„Тражим затворску казну за све оне који позивају на државни удар, тражим правду како би се очувао мир“, јасан је био шеф државе, који је поновио позив на дијалог као једини начин да се спречи даље насиље.
Венецуеланска новинска агенција (AVN)

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*