Мадуро: САД спроводе психолошки тероризам

0

Министарство спољних послова Венецуеле је, такође, издало саопштење у коме је навело да забране путовања нарушавају вредности повеље Уједнињених нација и међународног права

Председник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је данас да одлука администрације америчког председника Доналда Трампа да забрану уласка у САД постави и за венецуеланске званичнике, представља облик „политичког и психолошког тероризма“.

Министарство спољних послова Венецуеле је, такође, издало саопштење у коме је навело да забране путовања нарушавају вредности повеље Уједнињених нација и међународног права и да представљају део напора САД да збаци Мадура са власти, јавља АП.

Трампова администрација је саопштила да влада Венецуеле није сарађивала у откривању да ли њени грађани представљају претње по националну безбедност и да се забране путовање односе на оне званичнике и агенције које су биле одговорне за проверу.

Администрација Доналда Трумпа такође позива грађане Венецуеле који су већ власници виза да буду спремни на „одговарајуће додатне мере“ како би осигурали да њихови путни подаци остану актуелни.

Америчка администрација је Венецуелу, Северну Кореју и Чад додала на листу држава чијим је грађанима забрањен улазак у САД, због лоших безбедносних услова у тим земљама, као и због недостатка сарадње са америчким властима.

Након што је Судан уклоњен са те листе, на њој је остало осам земаља које су суочене са потпуном или делимичном забраном уласка у САД, преноси АФП.

Северна Кореја и Чад суочени су са комплетном забраном, док се забрана уласка у САД за Венецуелу односи на владине званичнике и њихове породице.

Остале земље на листи су Иран, Либија, Сирија, Сомалија и Јемен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*