Maduro: SAD sprovode psihološki terorizam

0

Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele je, takođe, izdalo saopštenje u kome je navelo da zabrane putovanja narušavaju vrednosti povelje Ujedninjenih nacija i međunarodnog prava

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je danas da odluka administracije američkog predsednika Donalda Trampa da zabranu ulaska u SAD postavi i za venecuelanske zvaničnike, predstavlja oblik „političkog i psihološkog terorizma“.

Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele je, takođe, izdalo saopštenje u kome je navelo da zabrane putovanja narušavaju vrednosti povelje Ujedninjenih nacija i međunarodnog prava i da predstavljaju deo napora SAD da zbaci Madura sa vlasti, javlja AP.

Trampova administracija je saopštila da vlada Venecuele nije sarađivala u otkrivanju da li njeni građani predstavljaju pretnje po nacionalnu bezbednost i da se zabrane putovanje odnose na one zvaničnike i agencije koje su bile odgovorne za proveru.

Administracija Donalda Trumpa takođe poziva građane Venecuele koji su već vlasnici viza da budu spremni na „odgovarajuće dodatne mere“ kako bi osigurali da njihovi putni podaci ostanu aktuelni.

Američka administracija je Venecuelu, Severnu Koreju i Čad dodala na listu država čijim je građanima zabranjen ulazak u SAD, zbog loših bezbednosnih uslova u tim zemljama, kao i zbog nedostatka saradnje sa američkim vlastima.

Nakon što je Sudan uklonjen sa te liste, na njoj je ostalo osam zemalja koje su suočene sa potpunom ili delimičnom zabranom ulaska u SAD, prenosi AFP.

Severna Koreja i Čad suočeni su sa kompletnom zabranom, dok se zabrana ulaska u SAD za Venecuelu odnosi na vladine zvaničnike i njihove porodice.

Ostale zemlje na listi su Iran, Libija, Sirija, Somalija i Jemen.

POSTAVI ODGOVOR

*