Маја Гојковић: Поразило ме ћутање наших коалиционих партнера

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да инциденти који су обележили седнице у четвртак и петак нису инциденти већ „добро промишљено понашање како направити хаос у држави, како обесмислити рад и постојање парламента“.

Она је изјавила да је „поразило“ ћутање коалиционих партнера Српске напредне странке (СНС) на дешавања током седнице у четвртак и петак.

– То понашање угрожава читаву владајућу већину. Сматрала сам да СНС нема довољну подршку (коалиционих партнера) – рекла је Гојковић на телевизији Н1.

Седница Скупштине Србије прекинута је у петак након бурне расправе и оштрих речи и након што је Гојковић изрекла неколико опомена посланицима и са седнице удаљила посланике покрета Доста је било и Демократске странке.

Гојковић је за РТС рекла да не размишља о подношењу оставке на функцију председника Скупштине Србије.

Она је додала да са председником Владе Србије Александром Вучићем разговарала о разлозима за прекидање седнице у петак и да је он схватио њене разлоге.

– Он је рекао да сам ја урадила оно што је требало да се уради у петак и да ми даје велику подршку – рекла је Гојковић.

Kазала је да се током седнице у четвртак и петак осећала линчовано.

Додала је да није изгубила контролу, али да председница парламента „не може да замени 249 посланика и оно када су родитељи требало да их васпитају“.

Упитана да ли је било случајева да се Скупштина, као контролно тело, није сагласила са оним што је Влада тражила, Гојковић је одговорила: „Често одбијемо хитне поступке“.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*