Majstori trube ne žele Severinu u Guči: Sramota je za Srbiju da Severina nosi šajkaču, a pevala je na proslavama OLUJE!

0

Majstori trube Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Veljko Ostojić i Dejan Ilić smatraju da pevačica koja je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana kalja srpsku tradiciju

Srpski trubači poručuju da je sramota da Severina Kojić nosi šajkaču! Oni su nezadovoljni što će hrvatska zvezda koja se hvalila majicom sa likom Franje Tuđmana zatvoriti Sabor trubača u Guči i od organizatora dobiti na poklon srpsku kapu.

Legende trube kao što su Dejan Lazarević, Dejan Jevđić, Veljko Ostojić i Dejan Ilić smatraju da se na ovaj način kalja srpska tradicija.

– Ovo je uvreda za šajkaču. Milorad Dodik će kao domaćin da otvori Guču, a Severina da je zatvori. Da je znao da će ona biti ta koja zatvara manifestaciju, verujem da ne bi pristao da dođe. Poznati smo kao narod koji se saginje i brzo zaboravlja sve loše što su nam uradili. A te pare koje će dobiti orkestri ne vide za života – poručuje majstor trube Dejan Lazarević.

S njim je saglasan i Dejan Ilić, koji neće biti na Saboru upravo zbog ovakvih stvari.

– Neću učestvovati u Guči dok god čine nešto poput ovog sa Severinom. Ko bre njoj da pokloni šajkaču? Zna se da je nosila majicu sa likom Franje
Tuđmana. Nije mi jasno kako druge kolege pristaju na to. Zna se šta je šajkača, opanak, vezen prsluk – podseća Ilić.

Zlatna truba Guče Dejan Jevđić kaže da mu je neverovatno da se za njen koncert izdvaja 25.000 evra.

– Severinin koncert je nepravda prema trubačima. Ona dobija 25.000 evra, a mi 100.000 dinara da podelimo na deset članova orkestra. To je veliko poniženje – ističe poznati muzičar i dodaje:
– Mene niko nije pozvao da nastupam u Hrvatskoj. O tome bi trebalo razmišljati.

Veljko Ostojić, koji je godinama žario i palio Dragačevom, tvrdi da je ova manifestacija postala čist biznis, pa ga ne čudi što je Seve na repertoaru.

– Kad Severina bude nastupila, biće puno ljudi, naplatiće se ulaznice, pa će njen honorar za organizatore biti sića. Sve je biznis. Naravno, novčana nagrada postoji za majstora trube, ali za ova klasična takmičenja koja postoje već 56 godina nema nikakve nagrade. A za nju ima para – kaže Veljko

Informer

POSTAVI ODGOVOR

*