Македонци постају Бугари

0

Велики број посланика коалиције „За бољу Македонију“ најавио је да ће поднети захтев за сазивање хитне седница Собрања на којој ће бити – јавно, а не тајно разматран предлог споразума између Македоније и Бугарске
Један од иницијатора заседања Антонио Милошоски нагласио је да Собрање и Влада морају отворити јавну дискусију о македонско-бугарском споразуму о добросуседству да би јавност била обавештена шта ће бити потписано и колику ће Бугарска имати корист од тог документа, а колику ће Република Македонија имати штету.
Милошоски је подсетио да је премијер Зоран Заев пре неколико дана тврдио да се ради о нацрту споразума и да се његов текст још може побољшавати и допуњавати.
Он упозорава да је бугарска министарка спољних послова, Захаријева, изјавила да је текст споразума „затворен“ и да нема намеру да о њему даље преговара и да не признаје македонски језик.
Милошоски је посебно указао да се у тексту споразума нигде не помиње македонски народ:
– За бугарског премијера биће победа што ће потписати споразум у којем нема термина ,македонски народ. А за македонског премијера и за Македонију као државу биће пораз ако буде потписан текст у којем се не Македонци не признају као конститутивни народ у Републици Македонији – истакоа је он.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*