Македонија: Оба кандидата на изборима прогласила победу!

  Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски прогласио је ноћас, пола сата иза поноћи, победу своје партије на изборима у Македонији, истичући да то није победа коалиције коју предводи ВМРО-ДПМНЕ већ победа Републике Македоније.Победу је током вечери прогласио и лидер СДСМ Зоран Заев позвавши присталице на улице да прославе победу.

  0

  „После пребројаних 88,61 одсто гласова, за ВМРП-ДПМНЕ гласало је 434.051 бирач, а за СДСМ 415.258, што значи да је ВМРО-ДПМНЕ победник ових избора у Македонији“, рекао је Груевски.

  „Радићемо да оправдамо ову подршку. Захваљујем се свим гласачима у општинама где смо победили, али и свима онима који су гласали у општинама где нисмо победили“, рекао је лидер ВМРО-ДПМНЕ.

  Према његовим речима, следи процес формирања владајуће коалиције и Владе.

  „Криза мора да се заврши и Македонија да иде напред. То је наш главни циљ. ВМРО-ДПМНЕ и наша коалиција увек ће бити са народом и радити у корист државе и националних интереса“, рекао је Груевски.

  Заев: Победили смо, имамо један мандат више

  Опозициона СДСМ Зорана Заева прогласила је победу на ванредним парламентарним изборима у Македонији, а лидер странке је симпатизерима испред зграде владе поручио да та странка има један мандате више од ВМРО-ДПМНЕ.

  Цео врх Социјалдемократског савеза изашао је вечерас испред Владе Македоније, а Заев је објаснио да су ту дошли да прославе победу, јер су ту трајале и њихове борбе.

  „СДСМ је победио режим, режим је пао и сада треба славити живот“, рекао је Заев и додао да се клања свим грађанима Македоније који су допринели победи СДСМ.

  Он је казао да грађани још нису ни свесни да је СДСМ победио. На основу пребројаних 88,76 одсто бирачких места, ВМРО-ДПМНЕ је освојио 38,36 одсто гласова а СДСМ 36,33 одсто, показују подаци на сајту ДИК-а.

  СПУТНИК

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *