МАКЕДОНСКИ МЕДИЈИ: Српске дипломате у Скопљу прислушкивали Американци

0

Македонски портал Минарипорт тврди да је у аферу прислушкивања српских дипломата и званичника директно укључен амерички амбасадор у Скопљу, Џес Бејли.

Како преноси „Политика“, Бејли је преко „свог“ премијера Зорана Заева затражио да се припадници македонске Управе за безбједност и контраобавјештајне послове укључе у прислушкивање српских дипломата, али и предсједника Александра Вучића.

Према писању овог сајта, амбасадор Бејли користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али је сада циљ Србија. Откривајући позадину шпијунске афере, новинарка портала пише да за ЦИА пад Македоније није довољан и да мора да „падне“ и Србија, како би Америка „комплетирала власништво над Балканом“.

Како се наводи, „зелено свјетло“ да се Скопље претвори у штаб из којег ће се водити активности чији је циљ дестабилизација Србије дали су Британци и Нијемци.

Македонски портал подсјећа да је амерички амбасадор Бејли својевремено морао да напусти Турску због организовања неуспјелог државног удара против Тајипа Реџепа Ердогана.

РТРС, Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*