Макмастер: Трамп ће спречити разорно понашање Русије у Сирији и у Украјини!

Председник САД Доналд Трамп „супротстављац́е се разорном понашању“ Русије у Сирији и у Украјини.

0

Он се нада и сарадњи са Москвом „у решавању озбиљних проблема“, изјавио је саветник америчког председника за националну безбедност Херберт Макмастер.
Према његовим речима, председник је „јасно дао до знања да ц́е се супротстављати разорном понашању Русије, пре свега, подршци Асадовом режиму у Сирији, као и њеним дејствима у Украјини“.

„Председник ц́е, међутим, рачунати на сарадњу у решавању озбиљних проблема који се тичу очувања безбедности у целом свету“, рекао је Макмастер на конференцији за новинаре.

„Комуникацију са представницима Русије коју остварује државни секретар Рекс Тилерсон, кратак састанак председника са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом и телефонске разговоре са руским лидерима посматрамо као комуникацију, а не као доношење одлука“, додао је Макмастер.

Према његовим речима, циљ прве иностране посете америчког председника јесте да потврди лидерство Америке у свету.

Трамп је раније објавио да ц́е у мају посетити Саудијску Арабију, Израел и Ватикан, а затим ц́е отпутовати на самит НАТО-а у Бриселу и на састанак „Велике седморице“ на Сицилији.

Макмастер је рекао да Трампова посета Европи и Блиском истоку има „три главна циља“.

„Као прво, да потврди америчко лидерство у свету. Као друго, да гради односе са светским лидерима, а као трец́е, да пренесе поруку о уједињавању са америчким пријатељима и веру у три главне светске религије“, рекао је Макмастер.

Према његовим речима, ова посета је „заиста историјска“, а „ниједан од америчких председника још није посетио света места Јевреја, хришц́ана и муслимана током једног путовања“.

СПУТНИК

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*