Макрон шокирао ЕУ: Европској унији неопходне реформе или ће се суочити с могућим Фрегзитом!

0

Макрон и његова ривалка, кандидаткиња крајње деснице Марин ле Пен, наставили су своје кампање у Француској шест дана уочи другог круга председничких избора

Kандидат центра на узборима за председника Француске Емануел Макрон изјавио је данас да су Европској унији (ЕУ) неопходне реформе или ће се суочити с могућим „Фрегзитом“, односно иступањем те земље из Уније.

Макрон и његова ривалка, кандидаткиња крајње деснице Марин ле Пен, наставили су своје кампање у Француској шест дана уочи другог круга председничких избора.

„Ја сам проевропски (кандидат), током избора сам стално бранио европске идеје и европску политику јер верујем да је то веома важно за народ Француске и за место наше земље у глобализацији. Али у исто време морамо да се суочимо са ситуацијом и да слушамо свој народ и чињеницу да су људи у данашње време веома љути и нестрпљиви јер ЕУ више није одржива“, рекао је Макрон за Би-Би-Си (ББЦ).

Он је рекао да ако би омогућио ЕУ да настави да функционише као до сада, да би то била „издаја“ и додао да ће његов председнички „мандат у исто време бити дубока реформа ЕУ и европског пројекта“.

Марин ле Пен је раније помињала да би њен приротитет био да преговара са ЕУ о „повратку монетарне суверености француском народу“. После тих преговора, Ле Пенова би огранизовала референдум о останку или изласку Француске из ЕУ.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*