Mali: Volim parkiće

0

Za projekat „Da se radi i gradi po tvom“, u kojem građani putem aplikacije predlažu šta bi promenili u svojoj opštini, stiglo je čak 11.000 ideja.

Ko želi može svoje predloge poslati u narednih nekoliko nedelja, a projekti koji dobiju najviše glasova biće sprovedeni u delo 2018. godine.

Od ideje da se različitim bojama oboje trolejbuske, tramvajske i autobuske linije do ideje da se napravi gondola koja povezuje savsku promenadu i Kalemegdan. Šta građani najviše žele da promene?

„Promenio bih mnogo toga. Na primer, šest godina se mučim oko legalizacije objekta, nikome ne izdaju ništa“.

„Možda više tih parkića za decu, ako mogu da se ograde da ljudi ne vode pse po tim parkićima, jer deca se stvarno uvaljaju u to“.

„Prvo što su ulice katastrofalne, trotoari užas. Ja sam baš u Ugrinovackoj ulici gde su trotoari noge da polomiš, ali šta da radim“.

„Ja sam protiv ove gradnje onih solitera i onih čuda na obalama Save. Zagradiše Savu ne vidi se“

Dodatna mesta za zapošljavanje, izgradnja metroa, izgradnja novih vrtića, kao i izgradnja groblja za ljubimce, želje su građana. A šta misli gradonačelnik?

„Volim parkiće i volim fasade. Ja sam kandidovao jedan parkic u svom komšiluku da se sredi. To je samo jedan od predloga, videćemo koji ce predlog da pobedi. Moji glasovi uvek idu za parkiće i za ono sto je važno za decu, ali takođe ne zaboravljamo tako velike investicije kao sto je kanalizacija na levoj strani Dunava“, rekao je Siniša Mali.

Preko 1000 popunjenih formulara „Da se radi i gradi po tvom“ tiče se izgradnje kanalizacione mreze na levoj obali Dunava.

„Što se tiče leve obale Dunava, mislim da je veoma važno da započnemo i uradimo kanalizacionu mrežu. Čišćenje kanala koji su zapušteni. Nedostatak dečijih igrališta i zelenih površina“, kaže Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula.

Za ovaj projekat Grad Beograd izdvojio je 200 miliona dinara i svaka opština koja je bila uključena po 10, i kako gradonačelnik navodi, ukoliko bude potrebno – izdvojiće još više.

 

B92

POSTAVI ODGOVOR

*