Малинари вечерас у влади Србије: Од резултата састанка зависи…

0

Представницима малинара Србије стигао је позив на нови, хитан састанак у Влади Србије, који ће бити одржан вечерас у 18 сати у згради Владе у Београду, а тема је овогодишња аконтна откупна цена малине.

– Позив на нови састанак стигао је преко шефа кабинета министра пољопривреде Србије. Од резултата тог састанка зависиће хоће ли представници малинара сутра у Београду започети штрајк глађу и на тај начин протестовати против недопустиво ниске аконтне откупне цене малине – каже Добривоје Радовић, председник Асоцијације малинара Србије.

Малинари су током јучерашњег дана, по речима Радовића, прикупили око 100.000 потписа и на тај начин изразили незадовољство и протест због овогодишње откупне цене малине и стања у овој производњи.

– Те потписе носимо вечерас у Владу Србије а циљ је да покажемо да ми нисмо, како тврде хладњачари, „шачица незадовољних малинара“, већ да су овогодишњом откупном ценом назадовољни малинари широм Србије. Такође, намера нам је да у Влади Србије причамо и о начинима како помоћи малинарима и купинарима јер су засади широм Србије страдали, претрпели огромне штете како од зимушњих мразева, од града, сада и од ових летњих топлотних удара – каже Радовић.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*