МАЛВЕРЗАЦИЈЕ ЕСТРАДНОГ МЕНАЏЕРА: Мирковић крао и на дечјим пакетићима!

0

Наручио 1.662 новогодишња пакетића по цени од 7.000 динара од брата Данице Драшковић

Естрадни менаџер Саша Мирковић, бивши председник СО Зајечар, који је својим малверзацијама оштетио државу за око 14 милиона динара, узимао је новац из буџета чак и приликом набавке дечјих новогодишњих пакетића, сазнаје „Ало!” од извора из истраге.

– Ухапшен је у свом дому рано ујутру и није деловао изненађено. Тражио је да узме своје ствари, али ништа није желео да прича у вези са привођењем – објашнава наш саговорник.

У истој полицијској акцији ухапшена је и Милена Трајковић из врха тадашње зајечарске власти. Трајковићева је у то време била на месту председнице форума жена Српске напредне странке у Зајечару и шефица кабинета Саше Мирковића.

Kако „Ало!” сазнаје, Мирковић је за време своје власти у Зајечару крајем 2013. године наручио 1.662 новогодишња пакетића за најмлађе, по цени већој од реалне. Цена једног била је око 7.000 динара. Набавка је ишла преко фирме „Офи компани” из Београда, која је у власништву Горана Бошковића, брата Данице Драшковић. Занимљиво је и то да није спроведен поступак јавне набавке.

– Нигде није заведено какав је био њихов садржај. Мирковић је на своју руку одредио ту суму и нико никада није контролисао шта је унутра било – каже наш извор.

Иначе, Мирковић наручене пакетиће никада није платио, због чега сада општина мора да плати и милионску камату.

– Полиција је, по налогу Основног јавног тужилаштва у Зајечару, ухапсили су Милену Трајковић и Сашу Мирковића, бивша одговорна лица у граду Зајечару, који су осумњичени да су оштетили буџет града Зајечара у укупном износу од 13.960.799,90 динара. Њима је одређено задржавање до 48 сати, а уз кривичну пријаву, у законом предвиђеном року, биће приведени надлежном тужилаштву – обајшњавају наши извори.
Иначе, Милена Трајковић је ухапшена због злоупотребе службеног положаја јер је у периоду од септембра до децембра 2013. године прекорачивши границе својих овлашћења уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Естрадни менаџер Саша Мирковић је осумњичен да је, у саизвршилаштву, извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја на тај начин што је прекорачивши границе својих овлашћења усмено наложио Милени Трајковић да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, те посредовао да градска управа Зајечара од једног привредног друштва из Београда изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету града Зајечара у поменутом износу.

Мирковић ће данас бити саслушан у Основном тужилаштву у Зајечару.

„Пајташ” с Анђусом

Kако „Ало!” сазнаје, ухапшени Саша Мирковић у последње време често је виђан у друштву новинара Дејана Анђуса. Анђусу су лисице на руке стављане крајем јуна ове године у Београду због изнуде. Он је од бизнисмена преузео коверту у којој је било 30.000 евра. Инспектори су, осим коверте са новцем, пронашли и мобилни телефон са којег је оштећеном слао претеће СМС-ове. Он је у више наврата од оштећеног захтевао веће суме.

Умешан и Аца Лукас

Против певача Аце Лукаса, као једног од одговорних лица у ФK Тимок из Зајечара, поднета је јуче кривична пријава због сумње да је у саизвршилаштву извршио злоупотребу положаја одговорног лица. Kривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Зајечару је поднета у овом случају и против Саше Мирковића, као бившег одговорног лица града Зајечара, као и против Д. П., такође одговорног лица у ФK Тимок.

– Они су осумњичени да су у периоду од августа 2013. до фебруара 2015. у намери стицања противправне имовинске користи за „Тимочку ТВ и радио“ искоришћавањем свог положаја у ФK Тимок закључили уговор о пословној сарадњи штетан по клуб, на основу којег је у наведеном периоду ФK Тимок сукцесивно уплатио “Тимочкој ТВ и радио” новчана средства у укупном износу од 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања – објашњава наш извор. Од ове суме је део новца у износу од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах пребачен на рачун привредног друштва „Беотон Р” из Бора, чији је фактички власник Саша Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе његових утакмица, већ напротив. – Осумњичени су на тај начин за наведени износ оштетили ФK Тимок, а „Тимочкој ТВ и радио” и „Беотон Р” прибавили имовинску корист – каже наш саговорник.

Миљкан Kарличић, адвокат Аце Лукаса, објашњава да нису званично обавештени да је против његовог клијента подигнута кривична пријава.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*