Мандић: Свој паклени сценарио Ђукановић подмеће ДФ-у

0

Мило Ђукановић је синоћним наступом потврдио раније ставове ДФ-а о Миливоју Катнићу као члану криминалне организације на чијем се челу налази тријумвират Ђукановић, Суботић и Дахлан, наводи се у изјави Андрије Мандића, лидера Нове српске демократије и члана предсједништва Демократског фронта, коментаришући гостовање Ђукановића на ТВ Пинк.

„Ђукановић се узалуд трудио да сакрије чињеницу да су „опасни терористи“ организовани, праћени и ухапшени у акцији коју је осмислила мала група његових најближих сарадника. Дружину различитог стручног профила и пожељног српског и руског националног састава организовао је онај исти Ђукановићев члан криминалне банде који је њихова имена и маршруту кретања дојавио специјалном тужиоцу упозоравајући га да раније договорена акција почиње.

Зато је сада главни организатор тзв. државног удара из Србије кључни цинкарош опасне „терористичке групе“ извјесни Синђа, особа на којој почива читава конструкција тужилаштва и овог монтираног политичког случаја који је директно утицао на ток избора 16. октобра. Колико је била озбиљно третирана акција „преврата“ највише говори чињеница да о њој нису били обавијештени ни министар унутрашњих послова, министарка одбране, Филип Вујановић, АНБ…“, истакао је Мандић.

Он наводи да сви учесници овог монструозног плана којим је требало обезбиједити још један круг власти Ђукановићу, очигледно су унапријед упознати са улогама и задужењима која су добили те да је ГСТ такође дио укупног плана јер је он био најважнија карика уског круга организатора директног преноса спречавања исценираног државног удара којим се на дан избора нанијела ненадокнадива штета опозицији.

„Синоћна заклињања у властиту невиност у односу на организацију државног удара и пребацивање одговорности на ДФ, прозиран је и лако докучив наум превејаног политичког преваранта који властито недјело покушава да подметне другима. У агонији губитника и срамотном понашању иде чак до разраде сценарија по коме би лица која смо ми наводно ангажовали извршила убиства тридесетак наших присталица, дакле наших чланова породица, најбољих пријатеља и другова на чијој би крви потом насилно преузели зграду Скупштине. Али не завршава сценарио, и не каже шта би ми тамо, у тој старој и трошној згради радили. Не каже ни ко би признао такву власт, и зашто би ми ризиковали животе најближих за нешто за шта и најглупљи политичар зна да је немогућа мисија“, навео је Мандић.

Он је рекао и да у најзаосталијим државама Африке се не би могао реализовати тако примитиван сценарио, а не у једној европској земљи и да не може да докучи која би то циљна група, са тако ниским коефицијентом интелигенције, могла да прихвати ову причу за реалну.

„Ту срамоту о проливању крви најрођенијих и најближих нам приписује особа на чијој је савјести крв двеста резервиста ЈНА који су реализовали политички пројекат о разграничењу са Хрватском и „исправљању грешака приучених комунистичких картографа“ како је некада називао своје претходнике у партији. На његовим рукама је и крв погинулих пословних партнера, блиских сарадника у шверцерским пословима и пострадалих критичара његове власти“, каже лидер НСД.

Мандић је рекао  да је човјек с таквом репутацијом покушао чак и да им пошаље отворену мафијашку пријетњу.

„Формулацијом да он нема дилеме да смо ми планирали да га убијемо и да ћемо с том чињеницом морати да живимо и ми и он, наивно, вјерује да ће нас заплашити, а истовремено представницима мањинских народа шаље јасно упозорење да је за њих једини пут скут Душка Марковића. Упозоравам га да престане да шири јефтине лажи на наш рачун, а што се тиче пријетњи, стојимо му на биљези и сигурно му се нећемо помјерити ни милиметра“, закључује Мандић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*